Remedial Teaching

Voor kinderen met een (dreigende) leerachterstand of met sociaal emotionele problemen of een combinatie van beiden bieden wij Remedial Teaching. Voorbeelden van problemen die wij behandelen zijn dyslexie, dyscalculie, beelddenken, spelling- of rekenproblemen. Ook kinderen die meerbegaafd zijn kunnen bij ons terecht.

De bedoeling is dat de leerling na de remedial teaching de vaardigheden bezit om zelfstandig mee te doen in het reguliere onderwijs. Remedial teaching is geen bijles, want daarbij gaat het om specifieke vakkennis die voornamelijk herhaald wordt.

Gespecialiseerde leerkrachten

Remedial teaching wordt gegeven door gespecialiseerde leerkrachten. Wij zijn aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.

Start en voortgang

Door middel van intakegesprek, toetsen en observatie wordt het knelpunt bepaald en een handelingsplan opgesteld. Halverwege de behandeling voeren wij een evaluerend gesprek met de ouders en eventueel de leerkracht. Naar aanleiding van het gesprek bepalen wij het vervolgtraject.

Meer informatie & aanmelding

Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

COVID-19 - Online begeleiding en bijlessenWat doet Enjoy! Learning?

Het COVID-19 heeft onze al ingezette koers doen versnellen. Om zoveel mogelijk leerlingen te kunnen bereiken en begeleiden volgens onze Enjoy! filosofie, maken wij gebruik van een platform om dit ook digitaal en online te kunnen doen. Zoom for Education (www.zoom.us) is onze basis.

Bekijk onze speciale pagina voor ons aanbod van online begeleiding en bijlessen. 

Wil je meer weten over de inhoud en de werkwijze, stuur dan even een mailtje naar learning@enjoy-amstelveen.nl